Det finns ett par begränsningar som uppkommit några gånger.

1) Om en export av extremt stor mängd data (många hundra tusen rader och flertal kolumner t ex) ska göras till Excel kan minnet ta slut, då den exportvarianten är ineffektiv. Felmeddelandet kan då vara något i stil med "Export Failed. Please check server log for more details. (It's most likely that export process took too much Server resource)". I det fallet - rekommendera att välja att exportera tabellen till CSV-fil istället i QV!

2) Export till Excel kan göras på två olika sätt ur tabeller/diagram i QlikView. Man kan högerklicka i data och antingen välja "Export..."/"Exportera" eller "Send to Excel"/"Skicka till Excel". Ifrån vissa typer av tabeller finns en bugg i QV där currency-kolumners datatyp felaktigt skapas som "number" i QV vid "Send to Excel" vilket gör att värdena kan visas som ett tusental fel. Om det händer - rekommendera att istället använda Export... till en CSV-fil och öppna den filen i Excel.