Funktionen ”Session Sharing” i QlikView gör att man kan samarbeta i ett och samma QV-dokument och se samma vy ”live”. För att det inte ska bli rörigt när båda parter kan klicka och göra urval rekommenderas att köra röstsamtal parallellt (i teams, skype eller telefon).

OBS! Session Sharing kan endast användas internt inom RB men tänk ändå på att vissa QlikView-ark kan innehålla känsliga personuppgifter! Bjud alltså inte in vitt och brett utan bara kollegor med samma behörighet som du har.

Gör såhär:

1. Gå som vanligt till http://qv.rb.se (du behöver vara uppkopplad via VPN om du jobbar hemifrån) och öppna dokumentet du vill visa

2. Klicka på knappen Share session i menyraden och klicka på Start Sharing:

3. Klicka på Email this link och skicka inbjudan via epost (den du bjuder in behöver också vara ansluten på kontoret eller via VPN, länken är giltig i 15 minuter men du kan också göra den ogiltig genom Expire Now):
  4. När den du bjudit in anslutit visas det i samma meny:

5. Nu ser båda parter samma dokument med samma flik, urval och visning. Båda kan också klicka sig runt och byta flikar, visningar och göra urval.

6. När ni är klara klickar du Stop Sharing.