Agresso är Rädda Barnen Riksförbunds ekonomisystem. Instansen tillhandahålls av FMS men driftas och supporteras av SCI (Save the Children International). Vi kan dela in Agresso i två användargrupper:

Användargrupp Ekonomi och Användargrupp Verksamhet.

Användargruppen Ekonomi är de som använder Agresso för att sköta sina ekonomiprocesser som exempelvis Redovisning, Business Control etc. Användargruppen Verksamhet använder Agresso för att betala fakturor och följa upp sina kostnader. Det finns två instanser av Agresso:

Instans Desktop och Instans Webb. Användargrupp Ekonomi använder båda men i regel Instans Desktop, den innehåller mer funktioner som bara ekonomi behöver. Användargrupp Verksamhet använder Instans Webb. Båda instanserna driftas och supporteras av SCI.

Det är viktigt att skilja på en användare från verksamheten och en användare från ekonomi. Den senare löser sina supportärenden direkt mot SCI eller FMS och lägger sällan eller aldrig ärenden i Freshdesk. Verksamheten lägger dock ärenden i Freshdesk. Det är super users som tar ärenden i Freshdesk, dels när ny användare ska läggas upp eller om felanmälan mot SCI behöver göras.

Agresso är verksamhetskritiskt system, dels för användargrupp Ekonomi men även Verksamheten. När det felar med agresso är det viktigt att förstå om det är Desktop eller webb versionen. Vid problem med webb versionen ska detta meddelas via driftstatus sidan på Freshdesk. Vid problem med desktop versionen rör det endast ekonomi och de tar itu med det mot SCI/FMS.

SLA

Saknas. Interna supportärenden läggs i Freshdesk. Externa (mot SCI) läggs mot SCI.

Förvaltningsorganisation:

Produktområdesansvarig: Jim Kollevik

Produktägare: Katariina Groth

Processägare: Ulrika Westin

Super User: Tony Spano

Super User: Elisabeth Pryke

Super User: Martin Adelstam

Informationsansvarig: Katariina Groth

IT Operations specialist: Tony Spano