Ibland vill man se fakturor som man hanterat tidigare, antingen för att man vill säkerställa att man fått rätt faktura eller för att titta hur man brukar hantera fakturor från en specifik leverantör.

Fakturor som passerat dig hittar du i rapporten 1.1 under reports - accounts payable

Denna rapport är för fakturor som passerat dig efter 29/11 2021, då det var ett annat flöde innan dess. Ifall du vill se fakturor från tiden innan 29/11 2021 så använder du rapporten 1.4.

Det är smartast att söka på en specifik period för att begränsa urvalet och gärna del av leverantörsnamn med * före och efter.

Tänk på att perioden skrivs i formatet ÅÅÅÅMM och alltså inte innehåller dag, så i exemplet nedan söker jag efter fakturor från leverantörer som har ett namn som innehåller ordet taxi och i perioderna november-december 2023:

Bland resultaten ser jag att tre sådana fakturor passerat mig i perioden. Vi kan se hur de konterades och även deras transnummer.

Det går att klicka på transaktionsnumret för att se fakturabilden ifall man vill se den, och där inne kan man även lägga till bilagor i efterhand på gemsymbolen

Trycker man på någon av raderna under workflow status så får man upp fakturans flöde som en flödeskarta:

Man måste såklart inte söka på just del av leverantörsnamn, utan det går även  att söka på t.ex. olika konton eller i fältet description om man vet att man brukar skriva något där.

Så om jag vet att det finns fakturor som rörde t-shirts där det skrevs i description kan jag söka på del av texten i description: