Om du vet att en faktura passerat dig kan du söka fram den i rapporten 1.1, men om det är så att den kanske passerat en annan användare så kan du använda rapporten 1.2 under reports - accounts payable



Ifall det är en väldigt gammal faktura från tiden innan 29/11 2021 så använder du rapporten 1.5 istället.


Gör gärna en avgränsning på period och sök inte alltför brett, för då kommer sökresultatet bli för omfattande.

I exemplet nedan så söker jag på mitt kostnadsställe och perioden 202405 till 202406, alltså maj-juni 2024.


Eftersom denna rapport visar varje steg en faktura tagit så kommer samma faktura att synas på flera rader. Vi ser här att trans 202403947 passerat stegen AP-review, forward, approval, authorization och slutgodkänts innan den blivit bokförd.


Därför kan det vara bra att göra sökningen lite mer specifik om jag bara vill se ett av stegen. Då kan jag lägga till AUTHOR i fältet Action för att enbart se sådant som passerat atteststeget:





Precis som i rapporten 1.1 så kan du klicka dig in på själva fakturabilden genom att trycka på transaktionsnumret, eller se flödet genom att trycka på workflow status.




Det går även att söka i andra fält, i exemplet nedan söker jag med * före och efter del av leverantörsnamn och likadant på namnet på den som hanterat fakturorna för att söka på alla fakturor med leverantörsnamn som innehåller ordet taxi som hanterats av Tony i perioden 202311 till 202312. Det är smartast att lämna fältet action blankt när man söker på en specifik person, för åtgärderna kan ju skilja sig åt som t.ex. approve, reject, forward, mfl: